Astăzi am aflat că vechiul președinte al României, Klaus Iohannis, a devenit deja noul șef de stat, obținând victoria la alegerile prezidențiale din acest an, de peste Prut. În Republica Moldova participarea la vot a fost înaltă, iar oamenii care ieșeau de la urne ne-au explicat de ce au decis să participe la aceste alegeri și ce așteptări au. Între timp, în Republica Moldova continuă să se aleagă președinții de raioane, după alegerile din 20 octombrie. Din știrile tv8.md mai aflați pe cine a concediat și a angajat noul primar al capitalei, unde va fi instalat anul acesta Pomul de Crăciun din capitală și cum vom putea urmări online traseele troleibuzelor din Chișinău.

1. Iohannis, din nou, președinte

Foto: Libertatea.ro

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din România. În Republica Moldova au votat peste 50 de mii de cetățeni români. Aceștia au spus că au mers la vot pentru că se simt parte a poporului român. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a grăbit să-l felicite pe omologul său român cu victoria în alegeri.

2. Ceban a concediat pretorii și vicepretorii capitalei

Foto: Privesc.eu

Noul primar al capitalei, Ion Ceban, a eliberat din funcții pretorii și vicepretorii din sectoarele or. Chișinău. Totodată, edilul a anunțat cine sunt noii săi consilieri.

3.  În PMAN se instalează Pomul de Crăciun


Muncitorii de la Spații Verzi au început să instaleze carcasa pentru Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Între timp, autoritățile anunță că târgul de Crăciun din acest an va avea loc în PMAN și scuarul Catedralei.

3. Raioanele Drochia, Ialoveni și Rezina au președinți noi

Sursa foto: fresher.ru

De azi, Mihai Silistraru de la PAS este noul președinte al raionului Ialoveni; socialistul Alexei Vasilean, noul președinte al raionului Drochia, iar socialistul Valeriu Ciorici, președinte al Consiliului Raional Rezina.

4. Artur Ioniță, fotbalistul anului, în Republica Moldova

Foto: calciocasteddu.it

Artur Ioniță a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean al anului 2019. Mijlocașul formației italiene Cagliari a câștigat acest trofeu pentru a doua oară, prima oară alegându-se cu acest titlu în 2014.

5. A fost prezentat proiectul de lege „Pensii corecte pentru toți”

Deputații PAS Dan Perciun și Mihai Popșoi au prezentat astăzi pachetul legislativ „Pensii Corecte pentru toți”, care prevede modificarea acordării pensiilor după principii noi, potrivit cărora nu vor mai exista pensii foarte mari și din cele extrem de mici.

6. Troleibuzele din Chișinău, dotate cu GPS

Toate cele 350 de troleibuze din Chișinău au fost dotate cu sisteme de GPS. Proiectul va fi lansat oficial peste două săptămâni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!