Peste două săptămâni, chișinăuienii vor putea urmări online, în timp real, traseul transportului public, promite directorul Regiei Transport Electric (RTEC) Chișinău Dorin Ciornîi. Asta după ce toate cele 350 de troleibuze au fost dotate cu sisteme de GPS. 

„Astăzi, în toate cele 350 de troleibuze, conform contractului, sunt fizic instalate dispozitivele de monitorizare. Este finalizat și soft-ul. Urmează timp de două săptămâni să demarăm proiectul. Pasagerii, cetățenii și oaspeții municipiului Chișinău vor putea în regim real să vizualizeze poziția reală a troleibuzelor” a spus Dorin Ciornîi la ședința de astăzi a Primăriei.

Cât despre costul acestui proiect, Ciornîi a precizat că: „Investiții majore nu au fost făcute, deoarece este un contract de locațiune. Sunt servicii prestate de către o companie privind monitorizarea unităților de transport”.

La 25 aprilie a acestui an, troleibuzele de pe ruta nr. 30 din capitală au fost dotate cu sisteme de GPS. Atunci, Primăria Chișinău a anunțat că pasagerii pot afla timpii de așteptare, dar și alte detalii utile cum ar fi programul acestei rute și traseul prin intermediul eway.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!