/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Troleibuze cu GPS. Peste două săptămâni, pasagerii vor putea urmări online timpul de așteptare a transportului public

25 noiembrie 2019, ora 15:26

Peste două săptămâni, chișinăuienii vor putea urmări online, în timp real, traseul transportului public, promite directorul Regiei Transport Electric (RTEC) Chișinău Dorin Ciornîi. Asta după ce toate cele 350 de troleibuze au fost dotate cu sisteme de GPS. 

„Astăzi, în toate cele 350 de troleibuze, conform contractului, sunt fizic instalate dispozitivele de monitorizare. Este finalizat și soft-ul. Urmează timp de două săptămâni să demarăm proiectul. Pasagerii, cetățenii și oaspeții municipiului Chișinău vor putea în regim real să vizualizeze poziția reală a troleibuzelor” a spus Dorin Ciornîi la ședința de astăzi a Primăriei.

Cât despre costul acestui proiect, Ciornîi a precizat că: „Investiții majore nu au fost făcute, deoarece este un contract de locațiune. Sunt servicii prestate de către o companie privind monitorizarea unităților de transport”.

La 25 aprilie a acestui an, troleibuzele de pe ruta nr. 30 din capitală au fost dotate cu sisteme de GPS. Atunci, Primăria Chișinău a anunțat că pasagerii pot afla timpii de așteptare, dar și alte detalii utile cum ar fi programul acestei rute și traseul prin intermediul eway.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram