/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Cinci persoane au fost audiate ca martori și șapte companii, verificate în dosarul Arenei Chișinău

missing
26 noiembrie 2019, ora 16:17

Cinci persoane au fost audiate până astăzi, în calitate de martori, în dosarul inițiat în luna octombrie în cazul Arenei Chișinău, anunță Procuratura Anticorupție.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au efectuat și analize operaționale în privința a șapte companii și 18 persoane fizice și au emis șase ordonanțe de ridicare a documentelor și obiectelor necesare în cadrul anchetei.

De asemenea, au fost efectuate șapte demersuri și solicitări de informații în acest dosar.

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în baza mai multor articole din Codul Penal, pentru pretinse fapte ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei Chișinău.

Precizăm că Centrul Național Anticorupție a avizat negativ proiectul Ministerului Economiei prin care s-a propus exproprierea mai multor terenuri adiacente Arenei Chișinău. Primele cercetări arată că bunurile imobile ar fi ajuns ilegal în proprietate privată. Experții CNA au recomandat inițierea unei verificări la autoritățile locale din Stăuceni, pentru a stabili cum au fost înstrăinate terenurile aflate în proprietate publică.

CNA cere o anchetă la Primăria Stăuceni. Terenurile din jurul Arenei Chișinău ar fi ajuns ilegal în proprietate privată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram