/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Un fost candidat la funcția de procuror general a atacat în instanță o decizie a Ministerului Justiției

missing
26 noiembrie 2019, ora 17:43

Fostul candidat la funcția de procuror general, Eduard Bulat, a atacat Ministerul Justiției în instanță. El a înaintat ieri reprezentanților instituției o cerere de chemare în judecată prin care a cerut anularea rezultatelor concursului pentru preselectarea candidaților la conducerea Procuraturii Generale (PG).

Amintim că în ziua în care membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit pentru a analiza dosarele celor patru candidați care au fost preselectați de comisia Ministerului Justiției pentru ocuparea funcției de procuror general, candidatul Eduard Bulat a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către unii membri ai comisiei și a solicitat CSP-ului să suspende toate procedurile de examinare a dosarelor și desemnare a procurorului general, până la examinarea contestațiilor și până se va pronunța ANI.

Ulterior, șefa CSP-ului, Angela Motuzoc, a declarat că CSP nu deține careva acte de suspendare și nu sunt examinate alte cereri prealabile prin care a fost contestată hotărârea Comisiei de preselecție a candidatului la funcția de procuror general.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram