/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ion Sturza, numit președinte al unei organizații din R. Moldova

missing
26 noiembrie 2019, ora 12:34

Fostul premier Ion Sturza a fost numit președinte al Asociației pentru Politică Externă (APE). Anunțul a fost făcut de Victor Chirilă, care a condus până acum organizația.

Chirilă nu a precizat motivele pentru care a plecat de la conducerea APE, dar spune că va rămâne să activeze în calitate de axpert al instituției.

„Stimați prieteni, doresc să vă anunț că noul președinte al Asociației pentru Politica Externă (APE) este dl Ion Sturza. Decizia a fost luată vineri, 22 noiembrie, de către adunarea generală a membrilor asociației. Îl felicit pe dl Sturza și îi doresc mult succes. În ceea ce mă privește, rămân membru activ al APE și voi continua să contribui la activitatea asociației în calitate de expert de politică externă”, a scris Victor Chirilă pe Facebook.

Amintim că Victor Chirilă urma să fie numit ambasador al R. Moldova în Franța, dar a renunțat la funcție după demisia Guvernului Sandu, deși primise deja agrementul autorităților de la Paris. Chirilă și-a motivat decizia prin „incertitudinea care planează asupra viitorului curs al politicii externe”, după căderea Guvernului Sandu.

Candidatul care primise deja agrementul autorităților de la Paris, pentru funcția de ambasador, s-a retras după demisia Guvernului Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram