Fostul premier Ion Sturza a fost numit președinte al Asociației pentru Politică Externă (APE). Anunțul a fost făcut de Victor Chirilă, care a condus până acum organizația.

Chirilă nu a precizat motivele pentru care a plecat de la conducerea APE, dar spune că va rămâne să activeze în calitate de axpert al instituției.

„Stimați prieteni, doresc să vă anunț că noul președinte al Asociației pentru Politica Externă (APE) este dl Ion Sturza. Decizia a fost luată vineri, 22 noiembrie, de către adunarea generală a membrilor asociației. Îl felicit pe dl Sturza și îi doresc mult succes. În ceea ce mă privește, rămân membru activ al APE și voi continua să contribui la activitatea asociației în calitate de expert de politică externă”, a scris Victor Chirilă pe Facebook.

Amintim că Victor Chirilă urma să fie numit ambasador al R. Moldova în Franța, dar a renunțat la funcție după demisia Guvernului Sandu, deși primise deja agrementul autorităților de la Paris. Chirilă și-a motivat decizia prin „incertitudinea care planează asupra viitorului curs al politicii externe”, după căderea Guvernului Sandu.

Candidatul care primise deja agrementul autorităților de la Paris, pentru funcția de ambasador, s-a retras după demisia Guvernului Sandu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!