/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

O grupare specializată în trafic de droguri, organizată de un deputat, destructurată în Ucraina. Livra narcotice și în R. Moldova

missing
26 noiembrie 2019, ora 17:55

Autoritățile din Ucraina au desfășurat astăzi o operațiune de amploare în mai multe regiuni ale țării pentru a destructura o grupare de traficanți de droguri, care livra marfă și în R. Moldova.  În operațiune au fost implicați peste 1500 de polițiști și procurori, iar în timpul perchezițiilor au fost ridicate droguri în valoare de 25 de milioane de hrivne.

Potrivit poliției ucrainene, au fost reținuți 20 de membri ai grupării, printre care și doi organizatori, locuitori ai regiunii Liov. Unul dintre ei este deputat.

Oamenii legii au aflat locul amplasării a cinci laboratoare de fabricare a drogurilor în regiunile Liov  și Cercasî, care aveau capacitatea să producă narcotice în cantități industriale. Liderii grupării reușise să pună pe roate și o afacere de creștere a plantelor cu efect psihotrop, pentru a-și lărgi sortimentul de marfă.

Drogurile erau comercializate pe teritoriul Ucrainei, Republicii Belarus și R. Moldova, prin magazine online. Plata se făcea prin intermediul unei platforme online, prin „portmonee electronice” sau cripto-valută.

În urma perchezițiilor de astăzi, aproape o sută la număr, au fost ridicate peste 46 de kilograme de droguri  și 170 de litri de lichide folosite la prepararea stupefiantelor, în valoare de aproximativ 25 de milioane de hrivne.

De asemenea, au fost ridicate 24 de mii de dolari, 1100 euro și 38 500 hrivne, carduri bancare, telefoane și cartele SIM, arme și muniții, dar și ciorne utilizate de membrii grupării cu date despre clienți.

Pe mai multe pachete cu droguri, pregătite pentru livrare, care au fost identificate de oamenii legii, este scrisă și destinația R. Moldova, orașul Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram