/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Președinți socialiști, aleși în raioanele Ștefan Vodă și Râșcani. Iată cine sunt

missing
26 noiembrie 2019, ora 13:18

Socialistul Vasile Maxim este noul președinte al raionului Ștefan Vodă. Acesta a fost ales astăzi în funcție, cu votul a nouă consilieri de la PSRM și nouă de la PDM. Consilierii de la PAS s-au abținut să voteze, iar cei de la PPDA au votat împotrivă.

Anterior, Vasile Maxim a fost vicepreședintele raionului Ștefan Vodă. De asemenea, până să devină socialist, a fost membru al Partidului Comuniștilor.

Tot un președinte socialist a fost ales și în raionul Râșcani. Este vorba despre Vasile Secrieru, pentru care și-au dat votul a 19 consilieri PSRM și ACUM, potrivit site-ului oficial al Consiliului raional Râșcani.

Vasile Secrieru este născut pe 15 ianuarie 1988. Este licențiat în economie și magistru în drept în cadrul ULIM, absolvent al Academiei de Administrare Publică pe lângă președintele Republicii Moldova. Noul președinte este originar din Fălești unde timp de un an a activat în calitate de economist. Ulterior, din 2012 până în 2014, a deținut funcția de șef al Secției Economie în cadrul Consiliului raional Fălești. Din 2014 până în 2019 a activat la Curtea de Conturi, deținând funcția de auditor public de stat superior.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram