În trimestrul III 2019, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 7 385,0 lei, înregistrând o creștere de 13,5% comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

În trimestrul III, câștigul salarial mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6 456,4 lei (+14,8% față de trimestrul III 2018), iar în sectorul economic (real) – 7726,6 lei (+12,9% față de trimestrul III 2018).

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, domeniile în care au fost înregistrate cele mai mari salarii medii lunare sunt:

  • Informații și comunicații;
  • Activități financiare și de asigurări;
  • Activități profesionale, științifice și tehnice;
  • Producția și furnizarea de energie electrică  și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

Foto: statistica.gov.md

Indicele câștigului salarial real pentru trimestrul III 2019, față de trimestrul III 2018, a fost de 107,4%, sau în creștere cu 7,4% față de nivelul anului trecut.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!