Subiectul folosirii buteliilor cu gaz lichefiat în locuințe a apărut azi din nou în actualitate, după ce aseară salvatorii au evacuat de urgență o butelie dintr-un apartament din capitală. Cei de la Centrul Național Anticorupție (CNA) se opun ideii de a expropria mai multe terenuri din apropierea „Arenei Chișinău” și cer să fie efectuată o anchetă la Primăria Stăuceni în această privință. Între timp, la „Moldtelecom” este un nou director. 

CNA solicită o anchetă la Primăria Stăuceni

Centrul Național Anticorupție (CNA) a dat aviz negativ proiectului înaintat de Ministerul Economiei și Infrastructurii prin care se propune expropierea mai multor terenuri private, aflate în jurul Arenei Chișinău (…). CNA recomandă suspendarea promovării proiectului și inițierea unor verificări la Primăria din Stăuceni și la Cancelaria de Stat. Ulterior, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au anunțat că cinci persoane au fost audiate până astăzi, în calitate de martori, în dosarul inițiat în luna octombrie în cazul Arenei Chișinău.

O butelie cu gaz lichefiat, evacuată de urgență dintr-un apartament din Chișinău 

O butelie de gaz propan-butan a fost evacuată de urgență din bucătăria unui bloc de locuit din sectorul Botanica, după ce salvatorii au depistat o scurgere de gaz de la robinetul defect. Ulterior, primarul capitalei Ion Ceban a cerut să fie verificate toate blocurile din oraș, pentru a preveni producerea unor cazuri tragice similare celui de acum un an, din sectorul Râșcani.

„Moldtelecom” are un nou director

Societatea pe acțiuni „Moldtelecom” are un nou director general interimar. Este vorba despre Piotr Mura, care din 2016 a exercitat funcția de vicedirector al instituției.

Eduard Bulat cere în instanță anularea rezultatelor concursului de preselectare a procurorului general

Fostul candidat la funcția de procuror general Eduard Bulat a atacat Ministerul Justiției în instanță. Acesta cere anularea rezultatelor concursului pentru preselectarea candidaților la funcția de șef al Procuraturii Generale.

Cutremur devastator, cu magnitudinea de 6.4 grade, în Albania

Un cutremur devastator cu magnitudinea de 6.4 grade s-a produs astăzi în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbușit în Tirana și orașele vecine. Bilanțul provizoriu arată că cel puțin șase oameni au murit, iar alți 300 au fost răniți.

Ion Sturza, numit președinte al Asociației pentru Politică Externă

Fostul premier Ion Sturza a fost numit președinte al Asociației pentru Politică Externă (APE). Anunțul a fost făcut de Victor Chirilă, cel care a condus până acum organizația.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!