/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ucraina: Legea care prevede până la zece ani de închisoare pentru persoanele care s-au îmbogățit pe cale ilegală, semnată de Zelensky

missing
26 noiembrie 2019, ora 06:48

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a semnat ieri, 25 noiembrie, legea cu privire la modificarea anumitor acte legislative care vizează confiscarea bunurilor ilegale, care au fost dobândite de către funcționarii publici.

Zelensky a semnat legea pentru ca persoanele care s-au îmbogățit pe cale ilegală să fie trase la răsundere. Legea a fost adoptată de Rada Supremă de la Kiev la 31 octombrie, scrie presa locală.

Potrivit aceeași surse, Codul penal al Ucrainei, cu referire la articolul 368-5 va conține un nou articol – „Îmbogățire ilicită”. Asta prevede o pedeapsă de până la zece ani de închisoare. De asemenea, persoana care a fost condamnată va fi privată de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram