/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ STOP CADRU: Gafa premierului Ion Chicu: Puterea la noi în stat este repartizată între Parlament și Președinție

26 noiembrie 2019, ora 13:14

Premierul Ion Chicu a admis o gafă, făcând trimitere la Constituție, în momentul în care a încercat să explice, la o emisiune televizată, că nu are niciun fel de garanții ce vizează perioada de activitate a Guvernului pe care îl conduce.

Prim-ministrul a declarat că, în R. Moldova, puterea este repartizată între Parlament și Președinție.

Noi suntem conștienți de posibilele evoluții pe plan politic din Republica Moldova. Nu a vorbit de garanții. Nu poate oferi președintele garanții pentru că puterea în stat la noi este repartizată, conform Constituției, între legislativ și instituția prezidențială și, respectiv, nimeni din aceste structuri nu poate oferi garanții că se va menține sau nu în funcție”, a spus Chicu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit Constituției, Parlamentul este organul reprezentativ suprem al Republicii Moldova. Puterea legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate, iar președintele doar reprezintă statul şi este „garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram