Fosta prim-ministră Maia Sandu ar fi fost filată pe timpul guvernării democraților de circa 40 de ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Informații și Securitate (SIS). Despre aceasta a declarat fostul șef de la Inspectoratul Național de Investigații (INI), Anatol Macovei, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Sunt ofițeri care primeau salariu precum și alți angajați, iar pentru filare erau remunerați special. Acești ofițeri primeau grad înainte de termen și erau angajați la MAI și SIS. Nucleul la tot ce vorbim era Direcția a 5-a (n.r. Direcția de acțiuni speciale din cadrul INI). De asemenea, erau conectate și alte subdiviziuni ale forțelor de ordine”, a declarat Anatol Macovei.

Potrivit lui, toți cei, care erau implicați în filarea și interceptarea cetățenilor sau a politicienilor, conștientizau că fac ilegalități, totuși monitorizau la comadă întâlnirile și discuțiile oamenilor.

Amintim că Direcția a 5-a a fost desființată în luna iulie curent prin ordinul pe atunci a ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!