/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Deficit de peste jumătate de miliard de lei în bugetul Primăriei Chișinău. Ce proiecte au fost finanțate ilegal

missing
27 noiembrie 2019, ora 21:43

În bugetul Primăriei Chișinău s-a format un deficit de 584 de milioane de lei din cauza finanțării unor proiecte care nu erau prevăzute în bugetul pentru anul 2019, dar au fost implementate la indicația socialiștilor, pentru ca aceștia să-și adune capital politic înainte de alegerile locale. Asta spune președintele fracțiunii Partidului Liberal, Ion Cebanu, prezent în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Aproape 290 de mii de lei s-au cheltuit pentru reparația monumentului sovietic din fața Academiei de Științe, care a fost inaugurat cu mare fast de președintele Igor Dodon.

Alte câteva milioane de lei s-au cheltuit pentru amenajarea unor terenuri de joacă și de fitness, care la fel au fost inaugurate de socialiști în campania electorală, iar două milioane de lei au fost trecute la cheltuieli pentru „amenajarea unor mobiliere” în suburbiile capitalei.
Consilierii care fac parte din Comisia finanțe au primit documente care atestă aceste cheltuieli.

„Ni s-au prezentat informații parțial, netransparență în aceste date. Au fost cheltuite milioane de lei care nu au fost planificate în buget pentru 2019, fie prin dispoziția primarului general, fie prin șefii de direcții. Cine au fost persoanele care au dat indicații pentru aceste cheltuieli? Serviciile au fost contractate și acum nouă, ca un consiliu nou, ni se cere să aprobăm aceste cheltuieli care deja au fost finisate în vara acestui an”, a declarat Aliona Doruș, consilieră PPDA, membră a comisiei Finanțe.

Tot ea a dezvăluit că Primăria a cheltuit peste un milion de lei pentru un gard la liceul „Olimp”. „Care nu ne aparține”, a adăugat consilierul liberal Ion Cebanu.

În replică, consilierul socialist Dinari Cojocaru, a declarat că terenurile de joacă pentru copii și investițiile în suburbii erau necesare și nu a comentat nimic despre banii cheltuiți pentru monumentul sovietic din fața Academiei de Științe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram