/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dumitru Robu, somat de Comisia securitate să prezinte un raport privind evoluțiile în dosarele fraudei bancare

missing
27 noiembrie 2019, ora 12:33

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională și ordine publică, Chiril Moțpan, a semnat astăzi un demers în adresa procurorului general interimar Dumitru Robu prin care i-a solicitat să prezinte Parlamentului, până la 1 decembrie, un raport privind evoluțiile în dosarele fraudei bancare.  

Pe 17 octombrie, după prezentarea raportului Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, deputații au adoptat o hotărâre în care era stipulat că Procuratura va prezenta detalii despre evoluția investigațiilor în dosarele legate de devalizarea sistemului bancar.

Procurorului general interimar i s-a cerut să verifice din ce cauză au stagnat procesele penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care vizează frauda bancară și să fortifice colaborarea cu serviciile altor țări pentru investigarea fraudei și recuperare banilor, în special să ia legătura cu serviciul FBI din SUA.

Chiril Moțpan îi cere lui Dumitru Robu să prezinte aceste informații Parlamentului cel târziu până la 1 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram