Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională și ordine publică, Chiril Moțpan, a semnat astăzi un demers în adresa procurorului general interimar Dumitru Robu prin care i-a solicitat să prezinte Parlamentului, până la 1 decembrie, un raport privind evoluțiile în dosarele fraudei bancare.  

Pe 17 octombrie, după prezentarea raportului Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, deputații au adoptat o hotărâre în care era stipulat că Procuratura va prezenta detalii despre evoluția investigațiilor în dosarele legate de devalizarea sistemului bancar.

Procurorului general interimar i s-a cerut să verifice din ce cauză au stagnat procesele penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care vizează frauda bancară și să fortifice colaborarea cu serviciile altor țări pentru investigarea fraudei și recuperare banilor, în special să ia legătura cu serviciul FBI din SUA.

Chiril Moțpan îi cere lui Dumitru Robu să prezinte aceste informații Parlamentului cel târziu până la 1 decembrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!