/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Proteste sângeroase în Iran. Cel puțin o sută de oameni au fost uciși

missing
27 noiembrie 2019, ora 20:09

Aproximativ 200 de mii de oameni au ieșit la proteste în Iran, fiind nemulțumiți de majorarea prețurilor la carburanți. Protestele au degenerat în violențe, iar oamenii legii au fost nevoiți să aplice forța. Organizaţia pentru drepturile omului „Amnesty International” susține că cel puțin o sută de protestatari au fost uciși.

Ministerul iranian de Interne a anunțat astăzi că aproximativ 7 000 de protestatari au fost arestați. Autoritățile susțin că au fost incendiate 731 de filiale bancare, 70 de staţii de alimentare cu carburanţi şi sediile a 140 de instituţii, scrie Mediafax.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a condamnat vehement protestele, catalogându-le drept rezultat al unei „conspiraţii foarte periculoase”.

„The Telegraph” relatează, citând declarații ale familiilor victimelor, că autoritățile fură din morgă cadavrele persoanelor ucise, pentru a ascunde dimensiunea crimelor.

Timp de cinci zile, a fost oprit și internetul în totalitate, începând să fie restabilit zilele acestea în diverse orașe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram