/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Punctajul acordat de CSP candidaților la funcția de procuror general nu va fi făcut public. Explicația ministrului Nagacevschi

27 noiembrie 2019, ora 17:22

Consiliul Superior al Procurorilor a făcut modificări în Regulamentul de  desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de procuror general. S-a decis să nu mai fie făcute publice punctajele acordate fiecărui candidat de membrii CSP-ului.

Întrebat de ce s-a intervenit în regulament și s-a redus din transparența concursului, ministrul Justiției le-a recomandat jurnaliștilor să o întrebe pe președinta CSP-ului care au fost argumentele pentru modificarea regulamentului.

„Există și anumite elemente de viață privată. Nu toate chestiunile trebuie să fie făcute transparente, pentru că noi avem și anumite obligații de respectare a drepturilor fundamentale ale omului. Chiar dacă noi evaluăm o persoană publică există anumite limite până unde noi avem dreptul să intervenim în viața privată a cetățenilor R. Moldova”, a comentat Fadei Nagacevschi.

Amintim că, la etapa de preselecție a candidaților, la evaluarea Comisiei create de Ministerul Justiției, au apărut critici dure după ce a fost făcut public punctajul acordat de Petru Bobu, delegat în comisie de Zinaida Greceanîi.

Tabelul arată că Bobu ar fi fost imparțial, acordând punctaj maxim unor candidați și plasându-i pe alții la coada clasamentului, în timp ce majoritatea membrilor comisiei le-au dat note mari.

Mâine, membrii Consiliului Superior al Procurorilor se vor întruni în ședință pentru a-i intervieva pe cei patru candidați la funcția de procuror general.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram