Consiliul Superior al Procurorilor a făcut modificări în Regulamentul de  desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de procuror general. S-a decis să nu mai fie făcute publice punctajele acordate fiecărui candidat de membrii CSP-ului.

Întrebat de ce s-a intervenit în regulament și s-a redus din transparența concursului, ministrul Justiției le-a recomandat jurnaliștilor să o întrebe pe președinta CSP-ului care au fost argumentele pentru modificarea regulamentului.

„Există și anumite elemente de viață privată. Nu toate chestiunile trebuie să fie făcute transparente, pentru că noi avem și anumite obligații de respectare a drepturilor fundamentale ale omului. Chiar dacă noi evaluăm o persoană publică există anumite limite până unde noi avem dreptul să intervenim în viața privată a cetățenilor R. Moldova”, a comentat Fadei Nagacevschi.

Amintim că, la etapa de preselecție a candidaților, la evaluarea Comisiei create de Ministerul Justiției, au apărut critici dure după ce a fost făcut public punctajul acordat de Petru Bobu, delegat în comisie de Zinaida Greceanîi.

Tabelul arată că Bobu ar fi fost imparțial, acordând punctaj maxim unor candidați și plasându-i pe alții la coada clasamentului, în timp ce majoritatea membrilor comisiei le-au dat note mari.

Mâine, membrii Consiliului Superior al Procurorilor se vor întruni în ședință pentru a-i intervieva pe cei patru candidați la funcția de procuror general.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!