/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputații din Blocul ACUM vor înainta mâine o moțiune împotriva unui ministru din Guvernul Chicu

28 noiembrie 2019, ora 21:49

Deputații din fracțiunile Blocului ACUM vor înainta mâine o moțiune împotriva unui ministru din Guvernul Chicu. Este vorba despre ministrul Apărării, Victor Gaiciuc. Anunțul a fost făcut de către deputatul Mihai Popșoi, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui Mihai Popșoi, motiv pentru înaintarea moțiunii împotriva ministrului Apărării este o declarație făcută de către Victor Gaiciuc, în care acesta i-a numit pe luptătorii din Donbas „eroi”. „Și-a dat pe față faptul că împărtășește valorile luptătorilor din Donbas, pe care-i consideră eroi”, a spus Popșoi.

Întrebat dacă democrații vor susține această moțiune, deputatul Vladimir Cebotari, prezent și el în studioul TV8, a spus că mai întâi trebuie să se consulte cu colegii din fracțiune pentru a putea oferi un răspuns concret, dar, în opinia lui, această decizie a Blocului ACUM este incorectă, or, despre declarația lui Gaiciuc se știa încă în perioada când ACUM și PSRM se aflau într-o majoritate.

La rândul său, Mihai Popșoi a spus că cei din Blocu ACUM au aflat despre această declarație a noului ministru al Apărării, după învestirea lui în funcție.

Declarația scandaloasă a lui Victor Gaiciuc a fost făcută acum aproximativ un an, în cadrul unui eveniment de la Academia de Științe. Vom solicita mâine replica ministrului la acest subiect.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram