Un copil în vârstă de 8 ani a murit în urmă cu două zile în Grecia din cauza difteriei, boală considerată eradicată de acum 30 de ani. Copilul nu era vaccinat împotriva bolii, iar vestea a șocat comunitatea medicală din Grecia.

El a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii nu au mai reușit să îi salveze viața, scrie Realitatea.net.

Directorul spitalului de pediatrie din Grecia unde a fost tratat copilul a declarat că acesta nu făcuse vaccinul care protejează împotriva difteriei și care ar trebui administrat, în mod normal, la o vârstă fragedă.

Potrivit specialiștilor în sănătate, chiar dacă ați fost vaccinați în copilărie, dar nu ați fost făcut rapel în ultimii 10 ani, vaccinarea este recomandată!

Difteria se răspândește cu ușurință între oameni prin contact direct sau prin aer, prin tuse sau strănut. Este o boală infecțioasă cu potențial mortal, cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae. Simptomele debutează de regulă la 2-5 zile după expunere și încep cu durere în gât și febră. În cazuri severe, bacteria produce o toxină, care în final produce complicații (ce pot include probleme renale, probleme de sângerare din cauza trombocitelor sau chiar lezarea mușchiului cardiac).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!