/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Difteria provoacă primul deces din ultimii 30 de ani în Grecia. Victima - un copil de 8 ani

missing
29 noiembrie 2019, ora 23:44

Un copil în vârstă de 8 ani a murit în urmă cu două zile în Grecia din cauza difteriei, boală considerată eradicată de acum 30 de ani. Copilul nu era vaccinat împotriva bolii, iar vestea a șocat comunitatea medicală din Grecia.

El a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii nu au mai reușit să îi salveze viața, scrie Realitatea.net.

Directorul spitalului de pediatrie din Grecia unde a fost tratat copilul a declarat că acesta nu făcuse vaccinul care protejează împotriva difteriei și care ar trebui administrat, în mod normal, la o vârstă fragedă.

Potrivit specialiștilor în sănătate, chiar dacă ați fost vaccinați în copilărie, dar nu ați fost făcut rapel în ultimii 10 ani, vaccinarea este recomandată!

Difteria se răspândește cu ușurință între oameni prin contact direct sau prin aer, prin tuse sau strănut. Este o boală infecțioasă cu potențial mortal, cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae. Simptomele debutează de regulă la 2-5 zile după expunere și încep cu durere în gât și febră. În cazuri severe, bacteria produce o toxină, care în final produce complicații (ce pot include probleme renale, probleme de sângerare din cauza trombocitelor sau chiar lezarea mușchiului cardiac).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram