/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Leul moldovenesc împlinește azi 26 de ani! Cu această ocazie, BNM pune în circulație șapte monede noi

missing
29 noiembrie 2019, ora 10:53

Leul moldovenesc împlinește astăzi 26 de ani! Cu această ocazie, Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație șapte monede noi. 

Patru monede, cu valoarea nominală de 50 de lei, sunt confecționate din argint și fac parte din seria „Personalități”. Acestea sunt dedicate împlinirii a:

  • 100 de ani de la nașterea lui Glebus Sainciuc – artist plastic basarabean, portretist;
  • 85 de ani de la nașterea lui Serghei Lunchevici – violonist, dirijor, compozitor, actor de cinema;
  • 80 de ani de la nașterea lui Gheorghe Vrabie – artist plastic, autorul design-ului leului moldovenesc;
  • 85 de ani de la nașterea lui Mihai Volontir – artist al poporului, actor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Următoarele două monede din argint, la fel, cu valoarea nominală de 50 de lei, completează seria „Femei celebre” și sunt consacrate aniversărilor centenare   de la nașterea Zenaidei Pally – mezzosoprană română de faimă internațională și de la nașterea Domnicăi Darienco –  actriță la Teatrul dramatic „A. S. Pușkin”, astăzi Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Șirul noilor monede puse în circulație se încheie cu seria de monede „Altele”, care include moneda comemorativă consacrată  împlinirii  a 25 de ani de la înființarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, cu valoarea nominală de 100 de lei.

Tirajul pieselor constituie 300 de exemplare fiecare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram