Mihai Ghimpu, fondatorul Partidului Liberal (PL), consideră că actualul președinte al PL-ului, Dorin Chirtoacă, a greșit, atunci când i-a susținut pe cei din Blocul ACUM. „Eu înțeleg, dar orice partid politic trebuie să aibă programul său și nu trebuie să fie nici cu X nici cu Y (…). PL trebuie să promoveze politica lui și nu trebuie să apere pe nimeni pentru că asta este lupta politică”, a declarat Ghimpu la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8. 

Ghimpu mai crede că PL o să-și revină și o să-și întoarcă din popularitatea pe care a avut-o cândva, dar spune că pentru aceasta sunt nevoie de anumite schimbări în formațiune. Fostul lider al liberalilor nu spune expres că partidul ar avea nevoie de un alt președinte în locul nepotului său Dorin Chirtoacă, dar spune că, deocamdată este necesară o schimbare de tactică. „Eu mai mult țin la partid, pentru că partidul este cauza, oamenii vin și se duc…”, a spus Mihai Ghimpu.

Ghimpu a cedat conducerea PL-ul nepotului său Chirtoacă acum aproximativ un an.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!