/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Schimbările promise de Stoianoglo la PG: fără descinderi cu mascați și rețineri ”abuzive”. Ce spune despre dosarul finanțării ilegale a PSRM

missing
29 noiembrie 2019, ora 12:56

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo a fost învestit astăzi în funcție. Acesta și-a intrat deja în rol și promite schimbări majore în cadrul instituției pe care o va conduce în următorii șapte ani. Începe de la descinderile cu ”mascați” la agenții economici, pe care le consideră abuzive și le lasă în grija Inspectoratului Fiscal.

”De săptămâna viitoare, procuratura nu va interveni în activitatea agenților economici. Asta înseamnă că nu vor mai fi show-uri cu mascați, rețineri, arestări ilegale și abuzive. Asta înseamnă că toate dosarele legate de oamenii din sectorul real al economiei vor fi bazate numai pe materialele Inspectoratului Fiscal. Nu putem ține mai mult țara în frică”, a declarat Alexandr Stoianoglo, după ce a fost prezentat colectivului de la Procuratura Generală.

Întrebat dacă va fi investigat dosarul finanțării ilegale a PSRM din Federația Rusă, noul procuror general a declarat:

”Toate dosarele vor fi examinate în modul stabilit de lege. Eu nu cunosc detalii din aceste dosare, revenim numaidecât și o să vedem, dar vă pot spune că totul va fi în cadrul legislației”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.

”Și chiar vă rog să fie examinate dacă este necesar încă o dată”, a fost replica lui Igor Dodon.

Proaspătul procuror general al Republicii Moldova a mai declarat că va propune o echipă nouă la conducerea Procuraturii. Totodată, în zilele următoare, va anunța numele adjuncților săi.

”Eu cred că mâine-poimâine facem niște consultări și determinăm persoanele propuse la funcțiile de adjuncți”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost desemnat aseară de CSP la funcția de procuror general. Candidatura acestuia a fost acceptată în această dimineață de președintele Igor Dodon, care a semnat decretul de numire a acestuia în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram