/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ La Chișinău a fost dat startul campaniei naționale de educație financiară „Află totul despre bani”

missing
29 noiembrie 2019, ora 09:14

 „Află totul despre bani” – la Chișinău a fost dat startul unei campanii de educație a cetățenilor care are drept scop să promoveze abilitățile de bază necesare unui management financiar benefic și explică când un credit poate fi profitabil și când trebuie evitat. La baza inițiativei stau statisticele, care arată că de la an la an, moldovenii se împrumută tot mai mult, deși veniturile rămân a fi adesea aceleași.

TARMO SILD, COFONDATOR „IUTE CREDIT EUROPA”: „Ideea este că educația financiară a populației face ca afacerile de creditare să devină mai echilibrate. Creditarea banilor este întotdeauna o afacere bilaterală: cel care acordă bani și cel care-i ia, iar educația financiară ajută la crearea unui business de durată”.

Responsabili de campanie se fac Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței  în parteneriat cu Camera de Comerț Americană și sprijinul organizației de creditare nebancară „Iute Credit”. Proiectul va dura un an de zile și va ajunge în toate regiunile țării.

VIOLINA VARTA, DIRECTOARE INTERIMARĂ APCS: „Informare, campanii de informare, studii, literatură, exerciții practice, prezență în teritoriu. Astea sunt metodele, contactul nemijlocit. Tindem să lucrăm cu populația de la cele mai fragede vârste. Este important să lucrăm cu elevi, cu studenți, dar și cu societatea de diferite categorii de vârstă”.

Pe perioada campaniei, vor fi produse peste 20 de materiale video cu recomandări practice cum să-ți planifici bugetul, să economisești sau să faci investiții de succes. Totodată, vor fi create platforme media prin care cetățenii vor putea să propună subiecte pentru a fi reflectate în cadrul campaniei „Află totul despre bani”.

MILA MAILAIRĂU, DIRECTOARE EXECUTIVĂ AMCHAM: „Capacitatea fiecărei persoane de a gestiona finanțele proprii influențează nu doar bunăstarea individuală, dar până la urmă are impact asupra dezvoltării întregii societăți.”

Potrivit Biroului Național de Statistică, doar în luna octombrie suma creditelor acordate a crescut cu aproape 18%, comparativ cu 2018.

 P*

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram