/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Mold-street: Când era premier, Iurie Leancă ar fi primit zeci de mii de dolari de la miliardarul Stati

missing
30 noiembrie 2019, ora 12:45

În perioada octombrie 2009 – mai 2014, exact când a fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene şi apoi premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă şi familia sa, ar fi primit circa 400.000 de dolari, de la o companie controlată de Anatol Stati şi familia, scrie mold-street.com.

Potrivit sursei citate, această informație este inclusă în noua cerere depusă de Kazahstan la Curtea de Apel Svea din Suedia în care se solicită anularea deciziei Tribunalului de Arbitraj din decembrie 2013, prin care statul kazah a fost obligat să plătească prejudicii de circa jumătate de miliard de dolari lui Anatol Stati şi părţile (companii şi feciorul Gabriel).

Documentul publicat de Ministerul Justiţiei din Kazahstan, conţine mai multe informaţii în care se susţine că Anatol Stati şi părţile ar fi scos prin firme offshore, zeci şi sute de milioane de dolari din activităţile petroliere şi gaziere deţinute în această ţară, aducând în prag de faliment companiile sale.

Potrivit autorităţilor kazahe o parte din bani au fost cheltuiți de familia Stati pentru a „sponsoriza” politicieni din Kazahstan, Moldova, România, Kongo, Sudanul de Sud sau Irak (regiunea Kurdistan).

Contactat de redacție Iurie Leancă nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram