Peste patru miliarde de lei au fost planificate în bugetul pentru anul 2020 pentru investiții capitale.

Potrivit anexelor publicate de Ministerul Finanțelor, anul viitor va fi reparată clădirea Secretariatului Parlamentului de pe strada Sfatul Țării 37. Lucrările vor costa opt milioane de lei.

O sumă impunătoare, peste 86 de milioane de lei se va cheltui pentru modernizarea infrastructurii mai multor birouri vamale: Leușeni, Sculeni, Giurgiulești și pentru reparația a 23 de  blocuri sanitare de la posturile vamale, dar și pentru reconstrucția unor sectoare ale Poliției de Frontieră.

Aproximativ 28,5 mil lei sunt planificate pentru construcția sediilor judecătoriilor Cahul, Căușeni, Edineț, Hâncești și Orhei. Iar alte 44,3 milioane de lei sunt prevăzute pentru proiecte de reconstrucție la penitenciarele de la Rusca și Rezina și construcția noului penitenciar din municipiul Chișinău, despre care vorbesc autoritățile de câțiva ani.

Investiții în cultură și sport

În domeniul ocrotirii sănătății sunt preconizate investiții de 63 de milioane de lei, pentru îmbunătățirea infrastructurii serviciului SMURD și reconstrucția blocului operator și unității de primire de la Spitalul de Urgență.

Și clădirile mai multor muzee vor fi reparate, pentru asta fiind planificate 31 de milioane de lei. Din această sumă, 17 milioane sunt pentru Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

Se vor face investiții și în sport. Pentru reconstrucţia bazei sportive de canotaj a Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale din oraşul Vatra sunt prevăzute patru milioane de lei, iar pentru reconstrucția clădirii sălii polivalente a Școlii Sportive Specializate de Box din satul Grimăncăuți, raionul Briceni sunt prevăzute opt milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!