/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Detalii despre atacul armat asupra deputatului ucrainean Veaceslav Sobolev, al cărui copil a fost împușcat mortal

missing
02 decembrie 2019, ora 15:02

În urma tragicului atac armat din Kiev, asupra deputatului ucrainean Veaceslav Sobolev au ieșit la iveală mai multe detalii.

Rbc.ua scrie că Veaceslav Sobolev împreună cu copilul de doar trei ani, soția și prietena acesteia, se întorcea de la un restaurant ce îi aparține.

Atacul asupra automobilului s-a produs în timp ce mașina a staționat la semafor. În acel moment, glonțul a nimerit în capul copilului său. Familia Sobolev are patru copii, Alexandru fiind cel mai mic.

Presa ucraineană mai scrie că mașina în care se afla familia Sobolev aparținea unei firme care figura într-un dosar penal de finanțare a acțiunilor militare din Donbas.

Nu se știe cine ar sta în spatele atacului, însă tot ce se cunoaște este că atacatorul ar fi împușcat dintr-un „Lexus”.

Cer este faptul că Veaceslav Sobolev ar fi avut controverse cu judecătorul Curții Supreme Artur Emelyanov în legătură cu mai multe bunuri imobile din Donețk. Judecătorul ar figura în mai multe dosare, inclusiv acesta ar fi fost învinuit de finanțarea grupărilor teroriste, iar acuma Emelyanov s-ar ascunde peste hotare.

Atacul asupra automobilului s-a produs la intersecția străzilor Lev Tolstoi și Tarasovskaya din Kiev. Minorul se afla într-un automobil „Range Rover” în momentul când un necunoscut a tras un glonț. Copilul a fost urcat într-o ambulanță pentru a fi transportat la spital, dar a decedat pe drum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram