/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dodon ar avea informații că Plahotniuc e în SUA. ”Vrea să obțină azil politic, pentru a nu fi extrădat”

missing
02 decembrie 2019, ora 15:11

Președintele Igor Dodon susține că deține informații că Vlad Plahotniuc s-ar afla în SUA, acolo unde speră să obțină azil politic, pentru a nu fi extrădat nici în Republica Moldova, nici în Rusia, acolo unde este anunțat în căutare. Declarația a fost făcută de șeful statului, într-un interviu pentru agenția de presă rusă TASS.

”Potrivit legilor din SUA, ca să obții azil politic, trebuie să nu părăsești teritoriul statului cel puțin trei ani. Cred că procedurile care îl vizează vor ajunge la un nou nivel și vor exista solicitări privind extrădarea sa”, a declarat Igor Dodon.

Președintele mai spune în interviul pentru agenția de presă rusă că ”cei care l-au ajutat pe Plahotniuc să fugă au contat cel puțin controlul său asupra Partidului Democrat. Acesta le-ar fi promis sprijin pentru Guvernul proeuropean Sandu și să prevină consolidarea puterii socialiștilor”

Totodată, Dodon afirmă că, „cei care l-au ajutat să fugă pe Plahotniuc au contat cel puțin pe controlul său asupra Partidului Democrat”. Acesta le-ar fi promis că vor oferi sprijin guvernului pro-european Sandu și va împiedica consolidarea socialiștilor la putere”.

Dodon a mai declarat că Partidul Democrat a început să se ”distanțeze” de oligarhul Plahotniuc, conștient de faptul că aduce formațiunii doar imagine negativă.

Anterior, despre faptul că Vlad Plahotniuc speră să obțină azil în SUA, a vorbit și Vladislav Kulminski, fost consilier al ex-premierului Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram