Președintele țării, Igor Dodon, convoacă miercuri Consiliul Suprem de Securitate. Decizia a fost luată astăzi, la ședința săptămânală de lucru a șefului statului cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Potrivit lui Dodon, la ședința Consiliului Suprem de Securitate urmează a fi discutate cel puțin patru subiecte.

”Vom discuta problema furtului miliardului, ne interesează poziția noului procuror pe informația la ora actuală, cât și vom lua unele decizii pentru urmărirea activelor în afar țării, activelor celor care au contribuit sau au participat la furtul miliardului”, a anunțat Igor Dodon.

”Al doilea subiect important ține de sectorul energetic: trebuie să discutăm împăreună cu cvolegii de la Moldova Gaz dar și alte întreprinderi din sectorul energetic despre nivelul de pregătire pentru situația de după 1 ianuarie, nu avem certitudinea ce ține de tranzitul de gaze prin Ucraina. Sunt alte scenarii pentru care noi suntem pregătiți, dar este necesar să discutăm la ședința Consiliului de Securitate”, a menționat șeful statului.

”Al treilea subiect ține de situația cu aeroportul de la Chișinău și al patrulea, am solicitat ca colegii să vină cu informații legate de scandalul interceptărilor, eu vreau ca cei responsabili să vină la Consiliul de Securitate, să raporteze ce se întâmplă și mai sunt și alte subiecte cum ar fi dublele identități și altele ce vor fi puse în discuție la Consiliul Suprem de Securitate”, a precizat Igor Dodon, care a mai spus că SIS a prezentat deja unele informații cu privire la dubla identitate a lui Plahotniuc, dar care urmează a fi detaliate la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!