/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon face noi dezvăluiri despre noua identitate a lui Plahotniuc. A doua persoană nu este Iaralov

02 decembrie 2019, ora 22:48

Igor Dodon afirmă că a primit date de la Serviciul de Informații și Securitate despre cele două persoane care ar fi luat a doua identitate în R. Moldova. Una dintre ele este Vlad Plahontiuc, iar a doua nu este Serghei Iaralov, așa cum anunța anterior deputatul Chiril Moțpan.

Dodon a refuzat să spună dacă numele vehiculat în presă, Victor Novak, ar fi cel pe care și l-a luat Plahotniuc, dar a promis că va da mai multe detalii după ședința Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia va fi discutat acest subiect și unde va insista pe desecretizarea anumitor informații.

Igor Dodon așteaptă explicații de la SIS și instituția urmează să argumenteze de ce a fost nevoie de perfectarea unor noi pașapoarte cu altă identitate pentru cele două persoane, pentru că astfel de acorduri se dau doar când e vorba de chestiuni legate de securitatea statului.

În cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, Igor Dodon a mai declarat că cea de-a doua persoană care a primit altă identitate nu ar fi Iaralov, dar tot este din anturajul lui Plahotniuc.

Șeful statului mai spune că Plahotniuc a primit acte pe alt nume mult mai devreme decât s-a vehiculat în presă, dar nu a părăsit R. Moldova în baza noului pașaport: „Vlad Plahotniuc a plecat prin Transnsitria și a intrat în Odessa cu numele Plahotniuc”.

Vizavi de căutarea internațională a acestuia, Igor Dodon afirmă că autoritățile de la Chișinău nu au primit, deocamdată, un răspuns de la Interpol, dacă acceptă sau nu să-l anunțe în căutare. Președintele este convins că SUA ar fi gata să-l extrădeze pe Plahotniuc, dacă ar fi reținut în baza unui mandat de căutare internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram