Șeful statului Igor Dodon a dezvăluit la emisiunea „Politica” de la TV8 că a avut o întâlnire în această vară cu Alexandr Stoianoglo când a vrut să-l angajeze la Președinție.

Dodon afirmă că Vasilii Șova i-ar fi propus să-l angajeze pe Stoianoglo în calitate de consilier prezidențial pe domeniul juridic, după ce Maxim Lebedinschi a fost ales membru al Comisiei Electorale Centrale.

„Am avut o discuție atunci, dar el a refuzat. A spus că nu-l interesează lucrul în Administrația președintelui și a plecat”, a precizat Dodon.

Șeful statului dă asigurări că Alexandr Stoianoglo nu va fi influențat politic în munca sa la șefia Procuraturii Generale.

Igor Dodon a vorbit și despre existența a două grupări care ar lupta pentru Procuratura Generală, dar a refuzat să deschidă parantezele. A spus doar că o tabără era „sub echipa Maiei Sandu”, iar alta ar fi influențată de altcineva, dar nu de socialiști.

„Stoianoglo nu este din cele două grupări. O grupare a încercat să se opună numirii lui Stoianoglo”, a punctat Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!