Președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a fost chemat la audieri la Poliție, la trei luni de când a depus o plângere împotriva lui Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, conducătorii Președinției și Parlamentului, care nu au coborât drapelele în bernă pe 23 august, când au fost comemorate victimele regimurilor totalitare.

„Igor Dodon și Zinaida Greceanîi  au sfidat legea și au lăsat drapelele să fluture. Atunci am scris un demers ministrului de Interne Andrei Năstase și am solicitat să fie amendați. Faptul era notoriu, a fost prezentat intens în presă și nu necesita foarte multă documentare. Dar de unde atâta celeritate a procesului. Prietenia politică din cadrul coaliției de guvernare de atunci a făcut ca acest caz să fie murat și luat în derizoriu. Și pentru că trăim în R. Moldova, iar unele chestiuni sunt de-a dreptul anecdotice, astăzi, (la distanță de ani-lumină pentru documentarea unei contravenții de acest gen) am fost invitat la Sectorul nr. 1 al Poliției Buiucani, pentru a fi audiat pe acest caz”, a scris Munteanu pe Facebook.

Contactat ma târziu de TV8, Valeriu Munteanu a spus că nu a fost audiat, deoarece șeful sectorului de poliție lipsea. „Nu am găsit pe nimeni și am plecat. Am stabilit că vom conveni ulterior o altă dată pentru audieri”, a precizat Munteanu.

„Voi urmări cu mare interes acest caz anecdotic, să vedem câte luni vor mai trece și cum „va fi dezlegat” acest pamflet juridic, cu autori politici sus-puși. Din păcate, sentimentul meu este că (și) acest caz va avea o soluție politică”, a adăugat președintele USB.

Amintim că Guvernul Maiei Sandu a decretat zi de doliu pe 23 august, dar Președinția și Parlamentul nu au coborât drapelele în bernă.

Pe de altă parte, președintele Igor Dodon a declarat că sărbătorește eliberarea Moldovei de fascism și a organizat mai multe evenimente cu această ocazie, inclusiv un concert în centrul Chișinăului.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!