În cadrul interviului pentru funcția de procuror general, organizat acum mai puțin de o săptămână de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Alexandru Stoianoglo, cel care a devenit într-un final șef al Procuraturii Generale, a venit cu o serie de propuneri privind îmbunătățirea lucrurilor în organele procuraturii, spunând că le va realiza, dacă va obține această funcție.

Stoianoglo le-a spus membrilor CSP că va face ordine în activitatea procurorilor din întreaga țară, iar ca rezultat, aceștia nu vor mai solicita abuziv aplicarea măsurilor de arestare preventivă și nu vor recurge atât de frecvent la metoda interceptărilor în cauzele penale pe care le examinează; mai mult șeful Procuraturii promitea la interviu că va stopa fenomenul interceptărilor ilegale.

Candidatul le mai promitea membrilor CSP la interviu că, în cazul în care ajunge procuror general, cauzele penale în instanțele de judecată se vor examina cu ușile deschise, iar procurorii nu vor mai fi instrumente de presiune asupra agenților economici.

Stoianoglo spunea că mai vrea să schimbe accentele în dosarul privind „furtul miliardului” și să-i înlocuiască pe procurorii și ofițerii de urmărire penală care instrumentează acum acest caz întrucât, potrivit lui, aceștia „nu mai au dreptul moral” să se ocupe de acest proces.

Printre altele, Stoianoglo a declarat că va susține promovarea femeilor din Procuratură în funcții de conducere.

Alexandru Stoianoglo a devenit procuror general pe data de 29 noiembrie 2019, pe un termen de șapte ani. Acesta este al 15-a procuror general al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!