/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ O grădiniță și un teren de sport ar putea să fie construite la Buiucani în locul unor case neautorizate

missing
02 decembrie 2019, ora 23:19

Două șantiere din sectorul Buiucani, ce-au provocat scandal printre locatari, ar putea deveni grădiniță și, respectiv, teren de sport. Propunerile au fost făcute de conducerea preturii, pentru a pune punct conflictelor. Chiar și așa, unii locatari sunt indignați de continuarea lucrărilor și spun că nu vor să vadă zare de construcție prin preajmă.

După mai multe proteste și indignări ale locatarilor, lucrările de construcție de pe strada Alba Iulia 6/4 au fost stopate. Aici a rămas groapa și nivelul zero al fundației. Potrivit preturii, în acest loc urmează a fi ridicată o grădiniță.

În timp ce pe unii locatari apariția unei grădinițe alături i-a speriat, alții au salutat ideea.

Nu-i bine deloc. Noi vom fi împotrivă. Nici grădiniță? Nimic.

Nu casă. Mai bine o grădiniță, dacă tot se construiește.

 Nici una și nici alta. – De ce? – Pentru ce grădiniță, dacă este una mai în vale?  Până acum au dus lumea de nas cu case, clădiri și acum cu alte povești.

O construcție cu năbădi a fost stopată și pe strada Belinschi 4. Aici ar putea fi construit un teren sportiv, după ce ridicarea unei biserici a fost criticată de locatari.

VADIM BRÎNZANIUC, PRETOR, SECTORUL BUIUCANI

 Ne-am întâlnit cu agentul economic. Trebuie să se expună Ministerul Sănătății.  A fost o discuție privind construcția unei biserici, dar locatarii o resping. Vom merge pe construcția unui teren sportiv.

Totodată, primarul general le-a indicat pretorilor de sectoare să prezinte, săptămânal, rapoarte la capitolul construcțiilor ilegale.

În campania electorală, Ion Ceban a promis că, dacă ajunge primar, chiar în prima lună de la învestire va demola trei construcții neautorizate, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Construcțiile ilegale au constituit, în ultima perioadă, subiectul inițierii mai multor dosare penale de către Centrul Național Anticorupție. Cel mai recent caz a avut loc în luna septembrie, când zece, foști și actuali funcționari ai Direcției arhitectură și urbanism, s-au pomenit cu dosare penale pentru eliberarea autorizațiilor pentru construcții, contra unor sume de bani. A fost reținut, apoi repus în libertate, și fostul viceprimar general, Nistor Grozavu.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram