/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alegerile prezidențiale ne vor costa 167 milioane de lei. CEC a aprobat astăzi bugetul pentru anul viitor

missing
03 decembrie 2019, ora 15:39

Peste 167 de milioane de lei urmează să cheltuie Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru organizarea alegerilor prezidențiale, planificate pentru toamna anului viitor. Banii sunt incluși în bugetul instituției pentru anul 2020, care a fost aprobat astăzi.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare noi urmează a fi alocate circa 16 milioane de lei, iar pentru organizarea alegerilor locale noi – peste șapte milioane de lei.

De asemenea, pentru activitatea Comisiei sunt planificate peste 143 de milioane de lei, inclusiv pentru finanțarea partidelor politice, peste 38 de milioane de lei.

Alte 2,3 milioane lei sunt destinate activității Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC.

Bugetul CEC pentru anul 2020, în sumă de peste 337 de milioane de lei, va fi înaintat Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram