Responsabilii din cadrul Guvernului ar fi evaluat situația de la Aeroportul Mărculești și de la cel din Bălți și ar fi calculat investițiile necesare pentru modernizarea acestora. Totuși, autoritățile mizează pe investiții din exterior și ar purta deja discuții cu agenți economici interesați de aceste obiective.

„Dacă ne-am descurca cu resursele statului ar fi nevoie de maximum 17 milioane de euro ca aeroportul din Mărculești să fie funcțional. Are certificat aeroportuar internațional, pista este foarte bună. Altceva că amplasarea nu este tocmai reușită. Avem aeroportul de lângă Bălți, care necesită investiții mai mari, dar are amplasare mai bună, dar noi nu contăm la această etapă pe investiții doar publice. Examinăm posibilitatea de a atrage investitori”, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Prim-ministru afirmă că se poartă discuții la acest subiect cu potențiali investitori din Germania.

„O să lansăm un concurs atunci când o să avem viziunea clară cum ne mișcăm. Ne axăm pe posibilitatea investițiilor private în această infrastructură, așa cum au făcut, în linii mari, toate țările din regiune, din Europa”, a adăugat Ion Chicu.

Anterior, Igor Dodon a vorbit despre necesitatea deschiderii unui aeroport internațional în Găgăuzia și altul în nordul republicii. Experții economici sunt de părere că se pregătește terenul pentru investitori din Rusia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!