Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc și ar fi tolerat acțiuni de contrabandă în perioada în care se afla la conducerea Ministerului de Interne. Acuzațiile au fost lansate de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Șeful statului neagă faptul că a primit un raport de la Serviciul de Informați și Securitate, dar spune că ar exista și imagini video care atestă ilegalitățile comise de Năstase.

„A încercat să preia schemele lui Plahotniuc și despre asta știe jumătate de oraș și oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct și alții. Ar fi și video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sunt. I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sunt probleme, că sunt semnale ce se întâmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Știu despre asta și ambasadorii. Nu eu i-am informat. Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest. Ei au înțeles când a ajuns la putere și și-a arătat adevărata fața”, a declarat Dodon.

Șeful statului este gata să răspundă și în instanța de judecată pentru aceste acuzații, dacă Năstase se va adresa magistraților.

Vom încerca astăzi să luăm legătura cu Andrei Năstase, pentru a-i oferi dreptul la replică. În ultima perioadă, politicianul nu a mai apărut în spațiul public, iar membrii partidului său au declarat că acesta se află într-o deplasare peste hotare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!