Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Maia Sandu comentează eliberarea lui Vlad Filat: „Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare”

03 decembrie 2019, ora 18:45

Și fosta prim-ministră Maia Sandu a comentat decizia instanței de a-l elibera din detenție pe ex-premierul Vlad Filat. Acesta spune că Filat e la libertate datorită „justiției lui Dodon”. 

„Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare. Să fie foarte clar – Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie. Hotărârea ”vestitei” judecătorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridică mari semne de întrebare, ca și multe alte hotărâri adoptate de justiția din Republica Moldova”, a comentat Sandu.

Fosta prim-ministră zice că acuzațiile care i se aduc ei și fostei echipe a Guvernului sunt „aberante”: „Complicitatea penitenciarului 13, care prezintă o hârtie datată cu ziua demiterii guvernului, este o făcătură grosolană. Dodon este cel care controlează judecătorii și protejează corupții. Guvernul pe care l-am condus a luptat vehement cu corupția și corupții. Dodon ştie de cine să se teamă şi face totul ca să-şi discrediteze oponenţii. Dar oricum, este o caricatură în comparaţie cu Plahotniuc, de care s-a temut şi de care a scăpat doar datorită blocului ACUM. Îi va veni şi lui timpul cât de curând”, a comentat Maia Sandu.

Cu ceva timp în urmă, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a declarat că decizia instanței de a-l elibera pe Vlad Filat din detenție îi trezește anumite suspiciuni.

Decizia de eliberare a lui Filat din arest a fost luată ieri la Judecătoria Ciocana, iar astăzi a fost emisă încheierea instanței.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram