/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, primele declarații despre eliberarea lui Vlad Filat: „Decizia trezește suspiciuni...”

missing
03 decembrie 2019, ora 18:08

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, declară că decizia de eliberare a din penitenciar a fostului premier Vlad Filat trezește suspiciuni. Acesta spune că i se pare straniu că Ministerul nu a fost informat că un asemenea dosar se află pe rol în instanță, cu atât mai mult că solicitarea ar fi venit din partea noii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), numită în funcție de ex-ministra Justiției Olesea Stamate. 

Ministrul Justiției a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că a aflat din mass-media despre faptul că fostul prim-ministru este la libertate.

Nagacevschi susține că această cauză a fost expediată în instanța de judecată pe data de 12 noiembrie 2019, zi în care a căzut Guvernul Sandu: „Coincidență? Nu știu. Încerc să mă clarific”, a spus ministrul.

Totodată, șeful de la Ministerul Justiției declară să i s-au comunicat informații precum că Olesea Stamate, fosta ministră a Justiției, a fost într-o vizită la Penitenciarul nr. 13: „Trebuie să vedem, doamna Stamate a fost într-o vizită la Penitenciarul nr. 13 pentru a vedea care sunt condițiile de detenție sau și altele?”, a spus Nagacevschi.

Ministrul Justiției a spus că angajații instituției pe care o conduce vor iniția o investigație pentru a stabili circumstanțele în care a fost luată această decizie și dacă a fost vreo „rea-intenție” din partea ANP, căci aceștia nu au comunicat despre faptul că procesul se afla pe rol în instanță.

Fosta ministră a Justiției Olesea Stamate nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect și o replică la declarațiile lui Fadei Nagacevschi.

Decizia de eliberare a lui Filat din arest a fost luată ieri la Judecătoria Ciocana, iar astăzi a fost emisă încheierea instanței.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

La același subiect:

Explicațiile avocatului! Ce a stat la baza deciziei de eliberare a lui Filat din închisoare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram