Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

/VIDEO/ Stoianoglo, întrebat cum poate fi depășit blocajul de la CSM: „Trebuie să avem o discuție cu președintele țării și al Parlamentului”

03 decembrie 2019, ora 13:27

Procurorul general Alexandr Stoianoglo vrea să se consulte cu șeful statului Igor Dodon și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi în cazul situației de blocaj care se atestă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Întrebat de jurnaliști de ce ar fi necesare astfel de consultații, dacă sistemul judecătoresc este independent de politic, Stoianoglo a argumentat că o discuție cu reprezentanții principalelor instituții în stat nu înseamnă o influență politică.

CSM a ajuns într-un blocaj după demisia Guvernului Sandu. Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, nu participă la ședințe. Întrunirile nu pot fi desfășurate din lipsă de cvorum.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram