Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Judecătorul Oleg Sternioală a depus cerere de demisie

04 decembrie 2019, ora 22:13

Magistratul Curții Supreme de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ. Despre aceasta a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. 

„Oleg Sternioală deja a depus cererea de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ”, a spus Fadei Nagacevschi.

De asemenea, ministrul a spus că sunt simple speculații acuzațiile fostei ministre a Justiției Olesea Stamate, precum că l-ar proteja pe judecătorul Oleg Sternioală, care ar urma să fie lipsit de imunitate printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a putea fi cercetat penal și, eventual, arestat.

Amintim că CSM i-a ridicat imunitatea judecătorului Oleg Sternioală, la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, pentru anchetarea bănuitului pentru acțiuni de spălare de bani. Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior instanța de judecată a respins solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram