Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Nagacevschi: Calculele judecătorului în urma cărora a fost eliberat Filat sunt distructive. „Sunt multe chestiuni suspecte”

04 decembrie 2019, ora 16:22

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, nu este de acord cu modul în care magistrații i-au calculat termenul de detenție fostului premier Vlad Filat, atunci când au luat decizia de a-l elibera condiționat din Penitenciar. Nagacevschi zice că, în calitate de jurist, nu de ministru, consideră distructivă această interpretare a legii. 

„După mine, modul în care s-a interpretat legea și cum a fost calculat termenul de 2/3 sentință este unul distructiv și contrar legislației în vigoare. O asemenea interpretare este inadmisibilă”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Ministrul Justiției zice că a solicitat informații despre cazurile similare de eliberare condiționată a deținuților și a primit datele, dar nu a reușit să le analizeze în detalii. Totuși, Nagacevschi susține că în cazul lui Filat sunt „multe chestiuni suspecte”.

„Totul foarte rapid s-a petrecut în raport cu alte cazuri”, a spus ministrul, menționând că va face publice informațiile la acest subiect, după ce le va analiza.

Vlad Filat a fost eliberat din detenție condiționat ieri, în urma unei decizii a magistraților de la Judecătoria sectorului Ciocana.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram