Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

politic

Reguli noi în Parlament. Deputaților li se va tăia din salariu, dacă vor lipsi nemotivat de la ședințe

04 decembrie 2019, ora 17:07
Distribuie:

Deputații care vor lipsi de la ședințe nemotivat riscă să primească un salariu mai mic și să le fie tăiat din indemnizații, conform modificării introduse de Biroul Permanent în Hotărârea privind statutul de funcții de demnitate publică a Parlamentului.

Conform modificărilor operate, aflarea deputatului în arest la domiciliu sau arest preventiv conduce de asemenea la suspendarea de drept a achitării plăților salariale și a altor indemnizații. Reluarea achitării plăților se va face numai din momentul participării deputatului la ședințe, revocării arestului, la propunerea Comisiei juridice pentru numiri și imunități, prin dispoziția Președintelui Parlamentului.

În cazul în care deputatul este scos de sub urmărire penală sau achitat printr-o hotărâre judecătorească definitivă, deputatului i se compensează toate plățile salariale, suspendate de drept.

Suspendarea plăților va fi făcută după evaluarea activității deputatului de către Comisia juridică, numiri și imunități, la sesizarea Președintelui Parlamentului.

Până acum, deputații erau sancționați dacă lipseau mai mult de trei ori.

Potrivit Regulamentului de funcționare a Parlamentului, în luna iunie sancțiunile se aplicau de la trei absențe nemotivate pe parcursul unei luni.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram