/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Miros urât și la Codru! Mai mulți locuitori se arată indignați de putoarea ce vine de la o rețea de canalizare

missing
04 decembrie 2019, ora 08:08

Mai mulți locuitori ai orașului Codru se plâng de un miros insuportabil ce vine de la o rețea de canalizare defectă. Situația durează de mai bine de jumătate de an, iar primăria îi hrănește doar cu promisiuni. La rândul lor, autoritățile locale pasează vina pe administrația Spitalului Dermatologic, pentru că instalația ar fi în gestiunea acestora.  

„E o situație de care nimeni nu vrea să se ocupe”, „Miroase. Vara aici nu poți respira. Iată așa stăm. Acum mai puțin se simte. E frig. Dar când e cald aici se adună țânțarii, oamenii nu pot sta la stație”, „Strașnic. Stăm cu geamurile închise. Când simți că copilul miroase toată aceasta”, „Nu-i plăcut. Sunt momente când te învăluie de la mirosul ăsta”, spun oamenii.

Mirosul insuportabil îi supără și pe șoferi. Iar pentru a nu-l simți atât de tare, au găsit și o soluție: „Din cale afară. Zi la zi… Cum vă descurcați? Stați cu geamurile închise? Stați doar în microbuz? Lăsăm tehnica aici și ne ducem după copaci. E mai liber acolo”.

Oamenii dau vina pe primarul din Codru, care nu i-a scăpat de problemă nici după alegeri: „Ce putem face? Să ne astupăm nasurile? Mereu miroase. Domnul primar ne cerea să-l votăm. Ne suna, venea. Ne-am întâlnit cu el. Nu s-a rezolvat nimic până acum”, „A fost primarul. I-am arătat, dar nu s-a rezolvat nimic”.

Edilul nu a fost de găsit la Primărie, însă arhitectul localității a arătat cu degetul la Spitalul Dermatologic. Rețeaua de canalizare ar fi în gestiunea acestuia.

GHEORGHE STEGĂRESCU, ARHITECT-ȘEF, OR. CODRU: „Primăria orașului Codru a adresat o scrisoare Spitalului Dermatologic pentru a-i da la balanță rețeaua de canalizare. Ulterior, noi vom vedea ce vom face”. 

Totuși, funcționarul crede că până la Anul Nou problema va dispărea: „Da, eu așa consider că până la Anul Nou ceva se va întâmpla. Nu ține doar de Primărie. Noi nu avem documente”. 

De cealaltă parte, directorul Spitalului Dermatologic crede că problema ar consta, de fapt, în conectările neautorizate.  

IULIAN OLTU, DIRECTOARE, SPITALUL CLINIC DERMATOLOGIE: „Diametrul la țeavă nu corespunde necesitățile actuale. Apă Canal trebuie să ia la balanță și să verifice cine s-a conectat neautorizat”.

Până la această oră, Apă Canal nu a venit cu o reacție. De la miros urât au avut de suferit și chișinăuienii. Acum două luni, Procuratura Generală a deschis o cauză penală pe faptul poluării apei și aerului din capitală. Procurorii au depistat neconformități privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Prin urmare, prejudiciul adus a fost estimat la 70 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram