/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Au sărbătorit cu împușcături și lupte. BDS „Fulger” marchează astăzi 28 de ani de la înființare

missing
05 decembrie 2019, ora 21:37

Și-au sărbătorit ziua de naștere, cu focuri de armă, explozii și lupte corp la corp. Acum că au ajuns la 28 de la fondare, ofițerii brigăzii cu destinație specială Fulger au arătat tot ce pot ei mai bine, inclusiv talentul actoricesc. Ca la o adevărată zi de naștere, au avut de invitați pe măsură, printre ei – părinți, rude și prieteni. Iar ministrul de Interne a vorbit despre lipsuri – armament performant și săli sportive noi.  

Pe lângă pregătirea fizică de invidiat, mascații de la Fulger au demonstrat că pot fi și buni actori. În cadrul unor scene, câțiva dintre ei au intrat în pielea infractorilor și, așa cum se încheie cam toate filmele de acțiune, băieții răi au fost puși la pământ de cei buni.

Ofițerii au mai arătat cât de abili sunt în luptele corp la corp și ce procedee aplică pentru a-i imobiliza, într-un timp record, pe infractori.

În tot acest timp, cu ochii pe ei au fost membrii familiilor și prietenii. Cei mai uimiți au fost copiii, care au avut ocazia să vadă, pe viu, cu ce ocupă părinții lor când ajung la serviciu.

Foarte interesant, am văzut cum polițiștii noștri Fulger au lucrat foarte frumos se vede că pot salva țara în orice moment. Nu te-ai speriat? Un pic așa mi-a tresărit inima.”

De ceva timp, și Victoria prinde și pune la pământ infractori periculoși. Tânăra spune că se simte ca peștele în apă la bridaga cu destinație specială, iar provocările și armele le mânuiește cu dibăcie.

Le urez colegilor mei multă răbdare în tot ceea ce facem, este o muncă destul de grea dar mă descurc foarte bine. Îmi place ceea ce fac servesc Republica Moldova și brigada Fulger”, Victoria Cuhut, subofițer superior, BDS „Fulger”.

Cagula, un atribut purtat destul de des de către mascați, nu l-a împiedicat pe Petru să-și găsească aleasa inimii. S-a întâmplat acum un an, la puțin timp după ce Veronica a venit să se angajeze în cadrul brigăzii.

E o plăcere, o onoare. Ne mândrim foarte mult că suntem ambii aici. Trebuie multa depunere de sine și multă răbdare în rest ne înțelegem. Orice parte bărbătească are un vis de mic copil să poarte o uniformă acel vis l-am avut și eu”, Petru și Veronica Ursu, BDS „Fulger”.

A urmărit aplicațiile festive și Olga. Acum mulți ani, tatăl ei a făcut parte din prima generație a brigăzii, însă viața i-a fost curmată în conflictul armat de pe Nistru.

Tatăl meu a lucrat aici, a participat în războiul de pe Nistru și a decedat acolo. Aici îl simțim pentru că sunt colegii tatălui, văzându-i pe ei, ne amintim de el și îl vedem parcă printre dânșii.”

Ministrul de Interne, aflat în funcție de câteva săptămâni, i-a convocat la o discuție fără presă, la care ofițerii au cerut mai multă susținere pentru a combate criminalitatea.

„Este nevoie de săli sportive performante, este nevoie de dotare cu armament performant. Este nevoie de susținerea partenerilor de dezvoltare Uniunea Europeana SUA, cooperăm activ cu ei”, Pavel Voicu, ministru de interne.

Tradițional, evenimentul s-a încheiat cu un prânz ostășesc. Brigada de poliție cu destinație speciala Fulger a fost fondată în anul 1992 și intervine în situații extreme, cum ar fi luări de ostatici sau tulburări în masă ale ordinii publice.

Reporter: Cătălin Goria

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram