Au spus că Arena Chișinău o să fie gata de hramul orașului Chișinău, ulterior -până la sfârșitul acestui an, iar acum autoritățile vin cu o nouă promisiune. Într-un comunicat de presă, responsabilii de la Guvern vorbesc despre un nou termen de dare în exploatare a obiectivului sfârșitul lunii aprilie a anului viitor. 

Potrivit celor de la Executiv, premierul Ion Chicu a mers azi în inspecție la Arena Chișinău. Șeful Cabinetului de miniștri s-ar fi arătat mulțumit de mersul lucrărilor dar și de calitatea lucrărilor de construcție a complexului, care urmează a fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie 2020.

„Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în Republica Moldova. Este un exemplu de calitate în organizarea și realizarea lucrărilor. În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a menționat Ion Chicu.

În prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv. A fost discutat și subiectul construcției unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Arena Chişinău este ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară – care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

CITEȘTE ȘI: 

Arena Chișinău NU va mai fi inaugurată de hramul orașului! Noul termen promis de autorități

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!