/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ce a vorbit Diacov și cu Plahotniuc acum patru ani, când a fost arestat Filat: „Am avut așa o discuție puțin neplacută”

06 decembrie 2019, ora 07:00

În anul 2015, după ce fostul prim-ministru Vlad Filat a fost arestat, fiindu-i rificată imunitatea de parlamentar, deputatul democrat Dumitru Diacov susține că a avut discuții neplăcute cu ex-președintele PDM Vladimir Plahotniuc la acest subiect. 

Diacov a fost scurt în declarații . El s-a eschivat să răspundă la unele întrebări.

Am avut o discuție pe această temă. Nu vreau să intru în dealii acuma. – I-ați reproșat lui Plahotniuc cel puțin, că l-a închis? – Am avut așa o discuție puțin neplacută”, a precizat președintele PDM, în cadrul unei emisiuni televizate.

Polticianul a recunoscut că în arestarea lui Filat ar fi vorba despre implicare politică.

– Vladimir Filat a fost deținut politic? – Implicare politică a fost, sigur că da. Dar nu vreau să intru în aceste discuții. Treaba unor membri ai politicului să se exprime pe acest subiect. Vom vedea până la urmă cu ce se va termina această istorie”, a spus Diacov.

Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din detenție acum trei zile.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram