Magistrata Curții Supreme de Justiție, Tatiana Vieru, care este și vicepreședintă a instanței a renunțat la funcție. Aceasta a scris cerere de demisie, care a fost aprobată astăzi de Parlament.

Potrivit proiectului de hotărâre, judecătoarea pleacă din sistem „în legătură cu atingerea plafonului de vârstă”. Aceasta nu mai activează din 5 noiembrie 2019.

Amintim că președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, la fel și-a dat demisia, după ce au fost inițiată o cauză penală pe numele său pentru îmbogățire ilicită. Cererea acestuia a ajuns în Parlament, a trecut avizul Comisiei juridice, dar încă nu a fost aprobată de deputați.

Ieri, Ion Druță a fost surprins în holul Legislativului, iar deputatul Sergiu Litvinenco a ironizat că acesta a fost „înfiat” de  PSRM și s-ar putea răzgândi să mai plece de la CSJ.

Ion Druță, surprins la Parlament. Litvinenco: „Pe semne că a fost „înfiat” de PSRM”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!