Relația dintre Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Demnitate și Adevăr (PPDA) s-a cam răcit, după ce câțiva consilieri ai Blocului ACUM au votat pentru candidaturi ai Partidului Socialist și ai Partidului Democrat. 

Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire. În anumite raioane, anumiți oameni ai platformei DA au ales să voteze cu PD și PSRM și astfel Blocul ACUM a rămas fără șansa de a avea acolo președinți de raioane. Am fi putut avea președinți de raioane, dacă toată lumea vota așa cum se votează. – Blocul ACUM rămâne unit? – Așa cum ați văzut în Parlament, fracțiunile conlucrează, au mesaje comune. O să încercăm și în continuare să venim cu poziții comune” a spus Maia Sandu.

Fosta prim-ministră a mai precizat că consilierii care au votat împotriva Blocului ACUM ar urma să fie dați afară din partid.

„Colegii de la platforma DA au zis că o să-i sancționeze. Adică o să-i elimine pe cei care au trădat. Sperăm să se întâmple acest lucru. Dar e clar că există o anumită supărare între colegii noștri, mai ales la nivel local, din cauza că s-au întâmplat aceste lucruri”, a mai declarat politiciana.

Vezi și:

Și la Drochia un socialist a fost ales președinte de raion. Pentru el au votat consilieri PDM, PAS, PPDA și Șor

Un socialist, ales președinte al raionului Dubăsari cu votul PSRM-ACUM. Policinschi este consilier independent, după 16 ani de șefie a raionului

Un fost deputat socialist, ales președinte al raionului Ungheni, cu sprijinul PDM și PCRM

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!