/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Știrile zilei, pe TV8.md: Chitoroagă, suspendat și eliberat; Nagacevschi s-a ales cu o moțiune, iar Stoianoglo, cu trei adjuncți

missing
06 decembrie 2019, ora 20:30

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcția de procuror. Tot azi am aflat că acesta urmează a fi eliberat din arest preventiv. Între timp, cel care a cerut suspendarea lui Nicolae Chitoroagă, noul șef al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, s-a ales cu trei adjuncți noi. Azi la Parlament s-a decis indexarea pensiilor de două ori pe an, iar împotriva ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost înaintată o moțiune simplă. De asemenea, astăzi urma să aibă loc ședința de judecată, la care să se analizeze recursul înaintat împotriva eliberării lui Vlad Filat din detenție, dar ședința a fost amânată. 

Un tren a lovit o mașină de taxi într-o suburbie a capitalei

Foto: newsmaker.md

Un tren marfar a lovit un automobil de marca „Toyota” ce aparține unei firme de taxi, aseară, în apropiere de satul Dobrogea, municipiul Chișinău. Trei persoane au ajuns la spital.

Chitoroagă, suspendat din funcția de procuror

Foto: ZDG

Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă a fost suspendat din funcția de procuror. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Superior al Procurorilor la cererea procurorului general Alexandru Stoianoglo. Acesta urma să fie eliberat azi din arest.

Ședința de judecată în cazul lui Filat, amânată

Foto: Privesc.eu

Ședința de judecată în cazul lui Vlad Filat, planificată pentru astăzi la Judecătoria Buiucani, unde urma să fie examinat recursul împotriva sentinței de condamnare de nouă ani, a fost amânată. Motivul amânării este că unul dintre membrii completului de judecată s-a îmbolnăvit și însăși Vlad Filat ar avea probleme de sănătate. Tot azi am aflat că încheierea Judecătoriei Ciocana prin care a fost dispusă eliberarea lui Vlad Filat din detenție nu a fost atacată doar de administrația Penitenciarului nr. 13, dar un recurs separat a depus și Administrația de Stat a Penitenciarelor, și alte trei persoane fizice.

Pensiile vor fi indexate de două ori pe an

Foto simbol: Playtech.ro

Pensiile vor fi indexate de două ori pe an, începând cu 1 ianuarie 2020. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați în a doua lectură. Potrivit prevederilor,  pensiile vor fi indexate la 1 aprilie și 1 octombrie, iar la baza calculelor se va lua media indicelui prețurilor de consum pe ultimii trei ani.

78% la 22% – raportul dintre primarii bărbați și femei

Foto simbol: Canva.com

Aproape 22 la sută dintre funcțiile de primar au fost ocupate de femei după alegerile locale din 20 octombrie. Comisia Electorală Centrală a structurat datele după profilul de gen al aleșilor locali și a prezentat o statistică. Astfel, din cei 898 de primari aleși în octombrie, 702 sunt bărbați, ceea ce reprezintă 78,2%, iar 196 sunt femei, adică  21,8%.

Moțiune simplă, împotriva ministrului Justiției

Deputații Blocului ACUM au înaintat la ședința de azi a Parlamentului o nouă moțiune simplă, de această dată împotriva ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi.

Șeful Procuraturii are trei adjuncți noi

Foto: tv8.md

Procurorul general Alexandru Stoianoglo și-a ales trei adjuncți. Este vorba despre Mircea Roșioru, Ruslan Popov și Iurie Perevoznic. Numirea acestora a fost aprobată la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram