Încheiere Judecătoriei Ciocana prin care a fost dispusă eliberarea lui Vlad Filat din detenție nu a fost atacată doar de administrația Penitenciarului nr. 13. Un recurs separat a depus și Administrația de Stat a Penitenciarelor, dar și trei persoane fizice.

„Au fost de fapt trei recursuri. Două sunt identice, unul de la Penitenciarul nr. 13 și unul de la ANP și altul Au fost de fapt 3 recursuri: două sunt identice – una de la penitenciarul nr.13 și una de la ANP și de la trei persoane fizice, care nu au nicio treabă cu asta. Nici nu vreau să comentez pentru că sunt lipsite de fond”, a declarat avocatul Victor Munteanu.

„Au dreptul să atace și persoane interesate. Au fost scrise sub copircă trei recursuri identice de la trei persoane fizice, fiind neclar cine sunt acestea și au fost depuse. Este evident că încearcă să manipuleze cineva”, a adăugat avocatul Ion Vâzdoaga.

Apărătorii mai spun că este un non-sens ca instituția care a depus demersul și a solicitat eliberarea condiționată a lui vlad Filat să depună recurs la decizia prin care a fost aprobată propria cerere.

„Recursurile sunt neîntemeiate. A fost încălcat principiul separării puterilor în stat, deoarece au fost clar date acele indicații ca să fie atacată acea încheiere. Noi vom prezenta referințele. Sperăm să ni se acorde termenul pentru a ne pregăti. Legea prevede că nu mai devreme de 16 zile din momentul în care a fost emisă acea încheiere”, au explicat apărătorii lui Vlad Filat.

Amintim că fostul premier a fost eliberat condiționat din penitenciar după ispășirea a 2/3 din pedeapsă. Încheierea Judecătoriei Ciocana a urmat după alte două decizii de judecată prin care pedeapsa lui Filat a fost redusă cu  709 zile, pentru condiții inumane de detenție

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!