/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

Vor avea comuniștii un candidat la funcția de președinte al țării? Ce spune liderul PCRM, Vladimir Voronin

missing
06 decembrie 2019, ora 20:19

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu a decis deocamdată dacă va avea un candidat la funcția președinte al țării în cadrul scrutinului de anul viitor. Liderul comunist Vladimir Voronin a declarat la emisiunea ”Пятница” cu Anatolie Golea, că decizia depinde în cea mai mare parte de modul în care vor fi desfășurate alegerile.

Potrivit lui Vladimir Voronin, viitorul șef al statului ar trebui ales, la fel ca în anii trecuți, de Parlament și nu de popor.

”Întrebarea e cum va fi ales acum peședintele…Consider că trebuie să fie ales ca înainte. Trebuie să ne întoarcem la normele constituționale”, a subliniat preșdintele PCRM.

În prezent, președintele Republicii Moldova este ales de popor. În anul 2016, Curtea Constituțională a decis că modificarea Constituției privind modul de alegere a șefului statului de către Parlament, din 2000, s-a făcut cu încălcări ale Constituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram