Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu a decis deocamdată dacă va avea un candidat la funcția președinte al țării în cadrul scrutinului de anul viitor. Liderul comunist Vladimir Voronin a declarat la emisiunea ”Пятница” cu Anatolie Golea, că decizia depinde în cea mai mare parte de modul în care vor fi desfășurate alegerile.

Potrivit lui Vladimir Voronin, viitorul șef al statului ar trebui ales, la fel ca în anii trecuți, de Parlament și nu de popor.

”Întrebarea e cum va fi ales acum peședintele…Consider că trebuie să fie ales ca înainte. Trebuie să ne întoarcem la normele constituționale”, a subliniat preșdintele PCRM.

În prezent, președintele Republicii Moldova este ales de popor. În anul 2016, Curtea Constituțională a decis că modificarea Constituției privind modul de alegere a șefului statului de către Parlament, din 2000, s-a făcut cu încălcări ale Constituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!